FN Blog / Tárcsahang / Ingyen budapesti szám Skype-hoz
Nyomtatás Betűméret

Ingyen budapesti szám Skype-hoz

2009-11-04 07:00:00


Mától nem csak a PC-ről, hanem bármily vezetékes telefonról is felhívhatnak ismerőseink Skype kliensünkön. Elég csak a Ring2Skype szolgáltatására regisztrálni és máris egy helyi hívással hívható budapesti számhoz juthatunk – mindezt ingyen.

A szolgáltatás lényege, hogy bárki, aki rendelkezik Skype szoftverrel és regisztrált a Ring2Skype-ra azaz a felhasználók akár 100 város – köztük budapesti –hívószámok közül választhatnak. Ezt a számot a rendszer hozzárendeli a Skype nevükhöz és minden erre a számra érkező hívások automatikusan PC-nket csenget – már ha éppen fut a Skype.  A regisztrációhoz mindössze egy létező email címre és egy jelszóra van szükség. A szolgáltatás a regisztrációtól számított néhány órán belül már aktív. Az üzleti modell itt is az interneten jól bevált: az alapszolgáltatás ingyen van, aki „nagyban” szeretné, igénybe venni annak zsebbe kell nyúlnia. (További információkat kaphatsz, ha feliratkozol ingyenes Tárcsahang Magazinra.)


A regisztráció kevesebb mint egy perc volt

Kinek jöhet jól?

Egy helyi hívószám a világ másik országában jól jöhet több olyan vállalkozásnak is, akinek sok külföldi ügyfelei vannak különböző országokban például beutaztatással foglalkozó ügynökségek, ügyfélszolgálatok számára. Egy korábbi bejegyzésben már volt szóhasonló megoldásról, ám akkoriban ehhez még külön IP telefonközpontra volt szükség – ma már elég egy Skpye és a Ring2Skpye.

Példa:
Miután regisztráltam a rendszer be +(36)199-91662 –es számot kaptam. Mivel az az ingyenes szolgáltatást használom ezért a hívás után, magyar nyelvű szöveg hívja fel figyelmet, hogy még a mellékszámomat is tárcsáznia kell, ami jelen esetben 849. Ha fut a Skype a gépemen felépül a kapcsolat. (További információkat kaphatsz, ha feliratkozol ingyenes Tárcsahang Magazinra.)

Összefoglalva
Szerintem jópofa szolgáltatás, elégedett voltam a hangminőséggel is habár a késleltetés azért lehetne kisebb, de tulajdonképpen egy idő után megszokható. Bátran ajánlom magáncélokra és kisvállalkozások részére. Nagyobb vállalati felhasználók számára ez a megoldás nem elégséges számukra egy későbbi bejegyzésben ajánlok egy ügyes megoldást.

Ne mulaszd el a a folytatást, kattints ide kérd az ingyenes email-es bogértesítőt!


Szekeres Viktor
Ajándék információs CD a Tárcsahang Magazin olvasóinak
"Az IP telefónia bevezetése a gyakorlatban"


Korábban:

Drágább lesz a telefonálás márciustól

Twitter


Cimkék: helyi szám, skpye
11 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!

Legyél blogger!

Te is szeretnél az FN hivatalos bloggere lenni?
Jelentkezz itt »

Blogleírás

A világ egy hazai infokommunikációs tanácsadó szemével. Piaci trendek, jótanácsok vállalkozások és közintézmények számára, a szektort érintő hírek események elemzése.

Hirdetés

Keresés

Blogértesítő - Tárcsahang

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről