FN Blog / Tárcsahang / Freecall: történelemmé teszi a telefonszámlát
Nyomtatás Betűméret

Freecall: történelemmé teszi a telefonszámlát

2007-05-17 09:45:20
Mindössze három egyszerű lépéssel, percek alatt korlátozás nélkül hívhatja ingyen magyar és külföldi barátait, rokonait! Érdemes kipróbálni, nekem nagyon bevált!

Egyik régi bejegyzésemben megígértem egy kedves hozzászólónak, hogy készítek egy bejegyzést arról, hogyan lehet ingyen telefonálni Freecall segítségével.

Mi a Freecall?

A Freecall egy teljesen ingyenes szoftver, mellyel egy fülhallgató és egy mikrofon segítségével ingyen hívható például: Ausztrália, Chile, Ciprus, Észtország, Hong Kong (mobilra is!), Magyarország, Izland, Japán, Malajzia, Monaco, Hollandia, Új-Zéland, Panama, Puerto Rico (mobilra is!), Oroszország, Szlovénia, Dél Korea (és még számos másik ország).

Használatához mindössze egy internet kapcsolattal ellátott PC-re, fülhallgatóra és mikrofonra van szükségünk. Az ingyenességhez persze nem árt elolvasni az apróbetűs részt is. 10 eurót (kb. 2500 Ft-ot) kell fizetnünk azért, hogy a fenti országokat 90 napig max. heti 300 percen át ingyenesen hívjuk.  A nem kijelölt országokba indított hívások díjkötelesek.

1., A freecall letöltése / telepítése

Időtrartam: kb. 4-5 perc

Töltsük le a szoftvert a Freecall letöltő oldaláról. Nekem pillanatok alatt lejött, egy alap ADSL intenret kapcsolat segítségével. Egy rövid telepítés után a szoftver arra kér minket, hogy regisztráljunk:

 

Regisztráció után már telefonálhatunk is, de még csak próba-hívásokat indíthatunk. Korlátlan hívásokra csak abban estben van lehetőség, ha befizettük a 10 eurós summát új szolgáltatónknak! A programban találunk egy linket, mely rögtön a befizetési oldalra repít minket. 

Figyelem! Befizetés nélkül is tudunk hívásokat kezdeményezni! A probléma annyi, hogy ezek a hívások gyakran megszakadnak (a Betamax megszakítja) néhány perc után!

2., Befizetés

Időtartam: kb. 2-3 perc (kártyás fizetés esetén)

A befizetés leggyorsabb módja, ha megadjuk dombornyomott bankkártya számunkat és arról bankunk levonja a befizetett összeget. Akik félnek megadni kártyaszámukat - én nem féltem - azok számára számos alternatív lehetőség kínálkozik: lehet fizetni PayPal-al, átutalással, de akár hazánkban elérhető viszonteldón keresztül is!


3., Hívások kezdeményezése

Ha megtörtént a befizetés, rögtön meg is jelenik a pénz a számlánkon. (My account) Ezek után nincs mit tenni, mint telefonálni. De vigyázat! A hívandó számokat nemzetközi (00.....) formátumban tárcsázzuk, máskülönben nem fogja elfogadni a rendszer.

Összegzés: Remek, akár cégeknek is jó lehet

A Freecall nekem nagyon bejött, hangminősége megfelelő, kapcsolási ideje gyors volt. Kiválóan megfelel azoknak a felhasználóknak, akik "beleszerettek" már a Skype-ba, de nem akarnak fizetni a vezetékes hívásokért.

Cégek számára sokkal jobb megoldás lehet, mert lehet telepíteni számos SIP-es átjátóra, vagy IP telefonra, de ami legfontosabb IP telefonközpontra (Pl.: Glostersik). Ha több account-ot os regisztrálunk, akkor ingyen beszélhet az egész cég, ráadásul:

  • a beszélgetések rögzíthetőek
  • távoli mellékek használatával az otthoni telefonom a céges telefon-rendszer részévé válik
  • külföldi hívószámaink lehetnek, melyek telephelyünkön csengetnek ingyen
  • call-centert, contact-centert alakíthatunk  ki, ami drámaian képes növelni az ügyfélszolgálat hatékonyságát
  • és még számos izgalmas elönyt, mely növeli egy vállakozás hatékonyságát, miközben csökkenti a telefonszámláját 

Viktor


Cimkék: freecall, ingyen telefonálás, betamax,
136 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

24. gabriella 2009-05-20 23:59:58
Én nem akarom megadni a dombornyomott bankártyámat, akkor hol fizethetek, mi az utja módja?
Kérek segitséget. Köszi előre is.
23. Misi 2009-03-07 20:46:16
Érdeklődnék,hogy hogyan jutok el a kártyás befizetéshez,mert ez eddig nem jutottam el odáig./sajnos az angol nyelvtudás hiánya/Köszönöm.
22. Balta István 2008-11-02 10:01:14
Javaslom a telefonkonyv.hu használatát,sok cég hivható ingyen,akár a saját mobilodról is,de vállalkozók is.Nem kell semmit telepiteni,nem kell mikrofon sem,csak internetkapcsolat és nem számláz sem a hivónak,sem a hivottnak egy fillért sem.Én is ingyen hivható vagyok a " balta" szó beirása után!próbáljátok bátran!!
21. Zészabó 2008-07-14 22:12:21
Sziasztok,
Tudja valaki, mit tehetek annak érdekében, hogy újra ingyenes legyen a Freecall? Egy héten több mint 300 percet beszéltem és most költséget számol fel a hívásokért.
Köszi!
Zészabó
20. pityu 2008-06-06 18:46:52
A free call jobb mert annál az elén ingyenes a vezetékes
19. Márk 2008-05-25 21:35:50
Hello és ha csak magyar vezetékest akarok hívni és nem fizetek be semmit akkor ingyenes?
    1 2 3 4    Következő 6 »

Szóljon hozzá!

Legyél blogger!

Te is szeretnél az FN hivatalos bloggere lenni?
Jelentkezz itt »

Blogleírás

A világ egy hazai infokommunikációs tanácsadó szemével. Piaci trendek, jótanácsok vállalkozások és közintézmények számára, a szektort érintő hírek események elemzése.

Hirdetés

Keresés

Blogértesítő - Tárcsahang

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről