FN Blog / Tárcsahang / Egy kattintással beszélni az ismerősökkel? Ezt...
Nyomtatás Betűméret

Egy kattintással beszélni az ismerősökkel? Ezt kínálja a Facebook!

2007-06-04 13:00:00
A második legnépszerűbb amerikai közösségi oldalon, a Facebook-on már lehetőség nyílik VOIP-on keresztül beszélgetni a többi felhasználóval, anélkül, hogy valós telefonszámunk lenne.


Bár az interneten levelezhetünk, képeket, videókat, üzeneteket oszthatunk meg egymással, mégis a kommunikáció legnépszerűbb és legfontosabb módja, még mindig a legősibb: a beszélgetés. Emiatt terjesztette ki a világ második legnépszerűbb közösségi oldala a Facebook szolgáltatásait a VOIP-ra. 

Csupán egy email-címes regisztrációra van szükség, és a Facebook létrehoz nekünk egy magánszámot, így bárkivel hang-kapcsolatba léphetünk a Facebook oldalán keresztül is. A Facebook 24 millió aktív felhasználója egy kattintással küldhet felkérést beszélgetésre a hálózaton belül bárkinek.

A Facebook a legfrissebb hírek szerint engedélyezi a harmadik oldalú alkalmazások használatát, lépéskényszerbe hozva ezzel legnagyobb versenytárást a MySpace-t. Így lesz egy sikeres közösségi oldalból egy talán még sikeresebb webes operációs rendszer, mely más webes alkalmazásokkal szoros szimbiózisban fogja megváltoztatni a felfogásunkat arról, hogy mi is az a webes alkalmazás, online közösség, internet. Megfelelő ugródeszka lehet a piacvezető pozícióba az, hogy a VOIP használat máris elérhető az oldalon.  

Kísérletet tettek arra, hogy ezt az alkalmazást kiterjesszék az üzleti életre is, nem csak a magánbeszélgetések, hanem a telefon- és video-konferenciák lehetősége is adott. Nagy lehetőség rejlik ebben: egy közösségi oldal megfelelő fórum lehet arra, hogy erősödjenek üzleti vagy magánkapcsolatai, hogy könnyebben elérhetőek legyenek barátai, vagy üzletfelei. Lehetőség van arra, hogy partnereik egymással is kapcsolatba lépjenek, megosszanak egymással információkat vagy más anyagokat.

A közösségi oldal tagjai a világ bármely részére ingyen telefonálhatnak a VOIP-nak köszönhetően, így nem is kell másra figyelnünk, csak arra, hogy a világ másik felén lévő ismerőseinket ne az ottani idő szerinti éjszaka közepén hívjuk.  
 

Horváth Zsuzsi

http://webisztan.blog.hu/2007/05/25/a_facebook_a_myspace_es_a_yahoo_eletere_

http://www.telappliant.com/news/18162176/VoIP+spreads+to+Facebook

http://www.telappliant.com/news/18166438/Social+networks+to+get+VoIP+features%3F

http://www.voip-news.com/feature/yfonglobal-soft-phone-053107/

(Ha több információt szertnél erről, iratkozz fel a Távközlési Magazin heti hírlevelére.)


Cimkék: facebook, ingyen telefon, myspace, voip
6 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

3. kajtár gyula 2007-06-05 08:16:50
nagyon jónak tünik,föleg ha az internet használatban kevésbé jártas idősebb generáció számára is könnyen használhatóvá fejlesztik,ill.a mobil telefonok is hivhatók általa.
2. Tóthné Papp Judit 2007-06-04 23:19:05
Nagyon érdekes,szeretném megismerni és többet tudni róla
1. eperjessy sarolta 2007-06-04 14:52:09
jó dolog szeretném meg ismerni

Szóljon hozzá!

Legyél blogger!

Te is szeretnél az FN hivatalos bloggere lenni?
Jelentkezz itt »

Blogleírás

A világ egy hazai infokommunikációs tanácsadó szemével. Piaci trendek, jótanácsok vállalkozások és közintézmények számára, a szektort érintő hírek események elemzése.

Hirdetés

Keresés

Blogértesítő - Tárcsahang

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről