FN Blog / Tárcsahang / Mi haszna van a Pizza Hut-nak a VOIP-ból?
Nyomtatás Betűméret

Mi haszna van a Pizza Hut-nak a VOIP-ból?

2007-09-28 10:00:00
Képes lesz e a világ legnagyobb pizzahálózata a Pizza Hut más láncolatokhoz hasonlóan a VoIP előnyeit kihasználni?

Képtelenség elég vonalat fenntartani....
A pizzéria láncolatok számára kulcskérdés a megrendelések gyors és pontos kezelése, hisz ebből élnek. Ha egy éhes megrendelő foglalt vonalat talál vagy csak túl sokáig várakoztatják, leteheti a készüléket és felhívhat egy másik pizzériát. Hogyan próbálják a láncolatba tartozó helyi pizzériák megoldani ezt a problémát a tengeren túlon?  A legtöbb pizzéria 2-3 analóg (hagyományos) vonallal rendelkezik. Ha minden vonal kb. 4-5000 Ft-ba kerül havonta, már néhány plusz vonal is (melyet csak csúcsidőben használnak)  jelentős többletkiadással jár. Mi lehet a legjobb megoldás? 

A Pizza Pizza, egy meglehetősen nagy pizzaláncolat 350 üzletet működtet egész Kanadában 2005 óta. Ok a VoIP technológiát alkalmazzák profi operátorokkal. Ez a rendszer lehetővé teszi számukra, hogy flexibilisek legyenek, növeljék vagy épp csökkentsék a megrendeléseket felvevő operátorok számát a beérkező hívások számának alakulásának megfelelően.

VOIP-s call center a Pizza Hut hálózatban
Megbízható források szerint a Pizza Hut is átállt a VoIP technológia használatára olyan operátorokkal kiegészítve, akik felveszik a rendeléseket és továbbítják a helyi hálózatokba.

A rendszer a következőképpen működik: amikor egy pizzára éhes ügyfél rendelni szeretne, egyszerűen tárcsázza a jól megszokott helyi számot - ami az étel házhozszállító vállalkozás országos központjában csenget VOIP-on a helyi étterem helyett - vagy hívja a központi Pizza Hut vonalat. (Ez egyébként Budapesten a 3-333-333) Itt profi operátorok felveszik a rendelést, emellett ajánlják az éppen aktuális akciókat valamint a top-termékeket.

Ez a rendszer sokkal hatékonyabban helyettesíti a 17 éves tapasztalatlan tinit, aki a helyi étteremben normális esetben felvette volna a telefonkagylót. Miután az operátor felvette a rendelést, az interneten leküldi a helyi Pizza Hutnak, azok csak megsütik az étket, kiszállítják és kész is! Némi távközlés-technika egy kis szervezés és már jól is lakott hősünk.

A helyi Pizza Hut éttermek, a bérköltségen túl jelentős költségeket  takaríthatnak meg, a hisz minden helyi üzletükben visszamondhatják az eddig rendelés-felvételre fenntartott 3 hagyományos analóg telefonvonalukat. Már kettőt visszamondtak a három hagyományos vonalból, és csak egyet tartottak meg vészhelyzetekre. A VoIP technológiának és a profi operátoroknak köszönhetően a rendelés felvételi központban mindíg rendelkezésre állnak szabad vonalak, így minden pizza rendelést fel tudnak venni.

Azért kipróbálnám, hogy a például a foci VB alkalmával sem foglalt a vonal és mindig tudunk pizzát rendelni...
 
Mindenki boldog: kevesebb kölség - nagyobb hatékonyság
A Pizza Hut VoIP telefonközpontjának számos előnye van. A legfontosabb az, hogy a helyi franchise tulajdonosnak

  • nem kell pluszban fizetnie egy alkalmazottat, aki állandóan a telefon mellet ül. A rendszer továbbá 
  • segít a költségek csökkentésében (kettővel kevesebb vonal) és több profitot is termel. (Több rendelés csúcsidőben mert sosem foglaltak a vonalak.)

Igy a Pizza Hut is követi a trendet és ezáltal egy olyan franchise-rendszert tud ajánlani, amely gyors, megbízható; amely profitot tud termelmi a franchise-díjakból, az ételek eladásából és a VoIP alkalmazásával többletprofitra is szert tesz.

Korábban:


Cimkék: operátór, rendelés, pizza hut, call center, voip
11 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!

Legyél blogger!

Te is szeretnél az FN hivatalos bloggere lenni?
Jelentkezz itt »

Blogleírás

A világ egy hazai infokommunikációs tanácsadó szemével. Piaci trendek, jótanácsok vállalkozások és közintézmények számára, a szektort érintő hírek események elemzése.

Hirdetés

Keresés

Blogértesítő - Tárcsahang

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről