FN Blog / Tárcsahang / Ingyen mobil VoIP román módra
Nyomtatás Betűméret

Ingyen mobil VoIP román módra

2007-10-30 09:30:52
A román Zapp GSM szolgáltató igazán különleges mobil VoIP szolgáltatás bevezetését jelentette be. Lényege, hogy mobilunkról teljesen ingyen hívhatjuk barátainkat ismerőseinket az egész világon - ha azok telepítették a Zapp Skpye-szerű programját.

A Zapp Global Free előfizetői mobiljukról korlátlanul hívhatják azon ismerőseiket, üzletfeleiket  akik rendelkeznek a román mobil szolgáltató által kínált ingyenesen letölthető szoftverrel.

Mobilról VOIP-ra VOIP-ról mobilra
A dolog igazi szépsége, hogy ugyanerről a szoftverről barátaink, ismerőseink és külföldi üzleti partnereink is ingyen hívhatják a román Zapp-os mobilokat! Mondjuk ki őszintén, hogy a román mobilszolgáltatónál nem vicceltek: egy laza mozdulattal összekötötték a mobilt a VOIP-al.

Példa:
Tegyük fel Csongor egy barátom Nagyváradon lakik és pont van neki Zapp-os mobilja él előfizetett a Zapp Global Free szolgáltatása. Semmi más dolgom nincs mint letöltöm az ingyenes szoftvert (előtte regisztrálok persze), és máris ingyen hívom Csongort a mobilján, és ő is ingyen hív engem ha a gép előtt ülök.

A szolgáltatás Zapp SIM kártyás mobilon és FixTel terminálon (azaz olyan mobil telefonon ami úgy néz ki  mint egy vezetékes telefon. Nálunk kapható pl. a Pannonnál ) is elérhető mindenféle szoftverinstallálás nélkül, és a partnerek számára (akiket majd ingyen hívhatunk) az internetes alkalmazás ingyenesen letölthető a www.zappglobalfree.ro oldaláról. (Hozzáértőknek: egy sima X-Lite-ról van szó ami amúgy is ingyen van.) (További információkat találsz ingyenes internet telefon szoftverekről hírlevelemben.)

Na jó de hogyan???
A szolgáltatás részben az Internetet  részben a Zapp GSM hálózatát használja, így teszi lehetővé ingyenes PC-ről mobilra és mobilról PC-re történő hívásokat. A szolgáltatást elsősorban olyan Zapp felhasználóknak találták ki, akik külföldi rokonaikkal és üzleti partnereikkel szeretnék tartani a kapcsolatot.

...és mennyiért!
A Zapp Global Free-t dömping árától a Zap sok előfizetőt vár. Az ingyenességért cserébe mindössze  4,99 dollárt (kb. 850-900 Forintot ) kér havonta,  miért a Zapp felhasználók korlátlanul telefonálhatnak az internetre és hívhatják őket ingyen onnan.

Gyors fejszámolás:
A havidíj egy 8-10 perces német vezetékes hívás árával egyezik meg (a Pannon olcsó plusz nulla szolgáltatásával számolva). Ez bizony tényleg nem drága.

 "A Zapp Global Free egy olyan egyedi kommunikációs megoldás, amely rengeteg külföldön élő románnak nagyon hasznos. A Romániából történő és Romániába érkező nemzetközi hívások nem lesznek többé drágák" - mondta el Di Pietro a Zapp főnöke.

Viktor (További ingyen telefonálási megoldásokat találsz ingyenes hírlevelemben.)

ui: Erdélyi olvasók figyelem! Ha valaki próbálta Zapp Global Free-t és van tapasztalata kérem írja meg egy hozzászólásban!


Cimkék: softphone, x-lite, román, voip, global free, zapp
26 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

1. Iszlai Attila 2008-03-25 20:42:19
Csak annyit, hogy a Zapp nem GSM, hanem 450Mhz-en mukodo CDMA.

Szóljon hozzá!

Legyél blogger!

Te is szeretnél az FN hivatalos bloggere lenni?
Jelentkezz itt »

Blogleírás

A világ egy hazai infokommunikációs tanácsadó szemével. Piaci trendek, jótanácsok vállalkozások és közintézmények számára, a szektort érintő hírek események elemzése.

Hirdetés

Keresés

Blogértesítő - Tárcsahang

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről