FN Blog / Tárcsahang / Mi lesz a VOIP piacon? Egy millióért megmondom!
Nyomtatás Betűméret

Mi lesz a VOIP piacon? Egy millióért megmondom!

2007-11-26 14:20:39
Tudja meg, hogy mennyit fizetnek a nagy a telco cégek, hogy korunk jósaitól a piackutatóktól megtudják: mit hoz a jövő. Most kiderül mennyit szurkolnak le a nagyok, hogy megtudják milyen szolgáltatásokra vágyunk mi fogyasztók – 4 év múlva.

Kicsit elhűltem, amikor VOIP piackutatási eredmények után vadásztam az interneten. Azt ugyan sejtettem, hogy igazán komolyat ingyen nem kapok, de ekkora számokra azért nem számítottam. Kis guglizás után rögtön rá is akadtam egy remek oldalra ahol potom 5000 amerikai dollárért megtudhattam volna, hogy mi lesz a japán VOIP piacon 2005 és 2009 között. A publikálókat az az apró tény nyilván nem zavarja, hogy már lassan 2008 van, azaz mindössze egyévi eredményért kérik ezt a summát.

De a kíváncsiak megismerkedhetnek 2003-ban készült kutatással is mely Ázsia VOIP szolgáltatásainak alakulását jósolja 2008-ig potom 7500 dollárért, ami nem kevesebb, mint kb. 1 300 000 jó magyar forint. Szinte hallom a kérdést „Hé Frank megér nekünk ennyi pénzt, mielőtt elköltünk pár milliárdot a régióban pl. hálózatfejlesztésre?” Naná, de csak akkor, ha kutatás nem évekkel ezelőtt készült!

VOIP kutatás hazánkban
Aki aktuális magyar kutatási eredményeket szeretne annak túl sok választása nincs. Nálunk ugyanis az egyetlen értékelhető kutatási eredményekkel rendelkező cég a Bell Research. Ők azzal szereztek nevet a szakmában, hogy időről- időre, nyilvánosságra hozzák a kutatás egy részét, amit itt a bolgban is nagy előszeretettel szoktam viszontközölni, mert tényleg jók. Lehet válogatni szektor szerint, (lakosság, intézmény cégek) és érdeklődési terület szerint is.

 Ha új kutatási eredményük jön, ki arról rögtön olvashatsz itt a blogban, de előreláthatólag nem ruházok be 2450 dollárt, hogy megírhassam a világ műholdas VOIP forgalmának alakulását egy 2001-es elemzés alapján…

Viktor (További érdekes információk távközlésiu piackutasok cégek számára, ingyenes hírlevelemben.)


Cimkék: , bell, voip, piackutatás
9 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!

Legyél blogger!

Te is szeretnél az FN hivatalos bloggere lenni?
Jelentkezz itt »

Blogleírás

A világ egy hazai infokommunikációs tanácsadó szemével. Piaci trendek, jótanácsok vállalkozások és közintézmények számára, a szektort érintő hírek események elemzése.

Hirdetés

Keresés

Blogértesítő - Tárcsahang

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről