FN Blog / Tárcsahang / 4 biztosan várható VOIP-os trend 2007-ben
Nyomtatás Betűméret

4 biztosan várható VOIP-os trend 2007-ben

2007-02-10 14:30:22
Hogyan könnyíti meg életünket a VOIP 2007-ben? Milyen újdonságok várhatóak - tette fel a kérdést egy kíváncsiskodó minap egy konferencián. Az iparág hitetlen fejlődése miatt a kérdésre nehéz egyértelmű válasz adni, de az egész évet maghatározó néhány trend már most is kirajzolódni látszik. Most néhány VOIP technológiát szeretnék bemutatatni a kedves érdeklődőknek.

 


1. trend: A PC nélküli VOIP elterjedésének éve lehet 2007

Idén minden eddigi árbevételi rekordot megdöntenek az IP telefonokat és átjárókat (gateway) gyártó cégek. Ugyanis legtöbbünk nem szereti a PC-hez csatlakoztatott fülhallgatót és mikrofont használni + szoftvert telepíteni, hanem egész egyszerűen csak ingyen szeretnénk telefonálni.
Ezek a készülékek elérték azt az alacsony árszintet ahol már várható tömeges elterjedésük.

2. trend: 2007 a 'fix díjért korlátlan forgalom' csomagok éve lehet

A „fix díjért korlátlan forgalom” Amerikában már megvetette a lábát, de ezt a logikát nagyon kedvelik a hazai előfizetők is. Emlékezzünk csak vissza, mekkora siker volt nálunk az akkor még Matáv (ma már T-com) 'Mindenkinet' akciója, melynek keretében este hat után korlátlanul hívhattunk helyi számokat mindössze havi 4000 Ft-ért. Jó lökést adhatnak a fix díjas díjcsomagok piacának a tavaly szeptemberi adótörvények. Ugyanis a fix díjas díjcsomagok teljesen egészében telefonadó-mentesek, mert a szolgáltató csak adómentes előfizetői díjat számláz és nem adóköteles percdíjakat.

3. trend: Fókuszba kerül a lehallgathatatlan VOIP

Az internet telefónia nagy előnye, hogy míg a vezetékes- és mobilbeszélgetéseket a törvény általi lehetőség szerint az állami titkosszolgálati szervek lehallgathatják, addig a VOIP-os hívásokat (megfelelő adatbiztonsági-technikákkal) szinte a feltörhetetlenségig lehet titkosítani.  A titkosszolgálatok újabb kemény diója lehet a lehallgathatatlan VOIP.

4. trend: Új izgalmas készülékekek és új piaci szereplők a piacon

Van egy jó hírem a "kütyümániások" számára is :)
A telefonipar őket sem hagyja izgalom nélkül: a minap jelentették be az Apple legújabb a valaha zenelejátszónak fejlesztett üdvöskéjét az Iphone piacra dobását, mely GSM telefon, Mp3 lejátszó és internet böngésző is egyben.Cimkék: voip, IP telefon, flex-rate, iphone, biztonságos VOIP
2 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!

Legyél blogger!

Te is szeretnél az FN hivatalos bloggere lenni?
Jelentkezz itt »

Blogleírás

A világ egy hazai infokommunikációs tanácsadó szemével. Piaci trendek, jótanácsok vállalkozások és közintézmények számára, a szektort érintő hírek események elemzése.

Hirdetés

Keresés

Blogértesítő - Tárcsahang

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről