FN Blog / Tárcsahang / Hogyan nyírja le a VOIP a cégek telefonszámláj...
Nyomtatás Betűméret

Hogyan nyírja le a VOIP a cégek telefonszámláját?

2008-02-13 18:15:00
„Ha most VOIP-ra váltunk akkor miért lesz olcsóbb a telefon, mint előtte?” – szegezte nekem a kérdést a minap egy VOIP telefonközpont beruházás előtt álló ügyfelem. Egy VOIP szolgáltatónak nincs szüksége saját hálózatra, mert az internetet használja –szólt a válasz. De hogy is van ez?

Interneten telefonálni ma már nem ördöngösség – a fiatalok körében egyre elterjedtebb az ingyenes beszélgetést lehetővé tevő skandináv Skype és más hasonló alkalmazások. Egy német piackutató egyenesen azt állítja, hogy az európai internet telefonálók 90%-az az északi ország megoldását használja.

Internet telefonálás cégeknek: minőségromlás nélkül
„A kiváló hangminőség számunkra elsődleges kérdés” – folytatta ügyfelem, amikor arról kérdeztem, hogy mi a legfőbb akadálya a váltásnak. Tény, ami tény: néhány éve még hagyott kívánnivalót maga után a VOIP hangja, ám manapság – ha jól telepítették a szakemberek- akár jobb hangminőségre is képes, mint vezetékes elődje. „Leginkább azok a cégek váltanak, akiknek magas a telefonszámlájuk” meséli Sándor Zoltán a Gloster Telekom Kft. ügyvezetője.

Megmarad a jól ismert hívószám szám
„2008-tól sokat remélünk, ugyanis a folyamatos sávszélesség emelések és a számhordozás kiszélesítése, miatt a VOIP-ra váltás már a kisebb cégeknek sem álom” – vázolja a piaci helyzetet Sándor Zoltán. Egy jó minőségű IP telefonközponttal a legkisebb ADSL csatlakozáson egy időben négy olcsó hívást indíthat egy kisvállalkozás, és a számhordozásnak hála a jól ismert vezetékes számon hívhatják őket az ügyfelek.

Nettó 5,50 Ft-tól helyi 8,50 Ft-tól belföldi és 15 Ft körüli áron már az EU országokat hívhatunk mindössze havi 800-1500 forintnyi havidíjért.  Ez átlag 20-30%-os megtakarítást jelent a koncessziós szolgáltatók tarifáihoz képest.  (A szolgáltató nevét nem árulom el, de ha feliratkozol ingyenes hírlevelemre nem csak azt mondom meg melyikt, hanem további hasznos dolgokat megtudhasz az IP telefoniáról.)

A vezetékes szolgáltatók persze dühöngenek: vonalaikat egyre inkább kizárólag internetezésre használják az ügyfelek, a sokkal nagyobb üzletet jelentő telefonálás helyett. Öröm az ürömben, hogy ezek száma viszont 10-20%-al nőhet az elkövetkezendő években.

Zökkenőmentes váltás, kevesebb telefonszámla 
„Pusztán telefonszámla-csökkentés miatt nem éri meg váltani” jelenti ki Sándor Zoltán. Szerinte azok a cégek járnak jól a váltással, akik legalább részben ki tudják használni egy IP telefonközpont által nyújtott szolgáltatásokat. A legnépszerűbb a

  •  „Kövess engem” – melynek lényege, hogy a telefonközpont megtalál minket (mobilunkon vagy otthoni vezetékes számunkon), ha épp nem vagyunk az irodában, hogy fogadjuk ügyfeleink hívását. De sok cégnél a levelező program tárolja az ügyféladatokat, és nekik nagyon fontos az un.
  • Outlook integráció – melynek lényege, hogy akár egy kattintással tudják hívni az Outlook-ban elmentett telefonszámokat. De ugyanilyen hasznos lehet a
  • Távoli mellék szolgáltatás is, melynek lényege, hogy akár otthoni telefonom is a telefonközpont melléke lehet, ami elsősorban olyan cégeknél jöhet jól, akik távmunkásokat foglalkoztatnak.
Zuhanó telefonszámlákat várnak a váltástól
Egy Voip-ra váltás valóban legalább 20-30%-os megtakarítást jelent telefonszámlánkban. De a valódi „nyeresége” nem a kevesebb számla, hanem azok a többletszolgáltatások, melyekhez hozzájut a vállalkozás. Új hatékonyabb módon kommunikálhatnak ügyfeleikkel, egy telefonszámon elérhetőek a nap huszonnégy órájában.

Szekeres Viktor

(A szolgáltató nevét nem árulom el, de ha feliratkozol ingyenes hírlevelemre nem csak azt mondom meg melyik, hanem további hasznos dolgokat megtudhasz az IP telefoniáról.)

Korábban:


Cimkék: voip, vállakozás, telefoszámla
7 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

2. Mátrai Szilárd 2008-03-02 00:08:57
A hotconference link helyesen:

www.hotconference.com/nitromlm
1. Mátrai Szilárd 2008-03-01 23:52:28
Egy jó alternatíva cégeknek is egy olcsó, magyarul is működő egyelőre angol adminu szolgáltatás a Hotconference. Nem csak beszéd, hanem prezentációk is.Két éve használjuk, nagy sikerrel, szakmai továbbképzésekre, kapcsolattartásra.
www.hotconference.com/nitromlm /> Bármi kérdés:emailben

Szóljon hozzá!

Legyél blogger!

Te is szeretnél az FN hivatalos bloggere lenni?
Jelentkezz itt »

Blogleírás

A világ egy hazai infokommunikációs tanácsadó szemével. Piaci trendek, jótanácsok vállalkozások és közintézmények számára, a szektort érintő hírek események elemzése.

Hirdetés

Keresés

Blogértesítő - Tárcsahang

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről