FN Blog / Tárcsahang / Egyre népszerűbb az internetes telefonálás
Nyomtatás Betűméret

Egyre népszerűbb az internetes telefonálás

2008-04-22 00:55:46
Az sg.hu cikke arról számol be, hogy hazánk a kilencedik az európai VOIP versenyben.

Az Eurostat legújabb összehasonlítása szerint az éllovas Luxemburg, ahol minden negyedik ember használ VoIP szolgáltatásokat. A lista áll, míg a második helyén Hollandia harmadik Litvánia, a negyedik helyet Lettország, az ötödiket Finnország, a hatodikat Csehország, a hetediket pedig Észtország szerezte meg. Magyarország a kilencedik, megelőzve a tizedik helyen osztozkodó Ausztriát és Szlovákiát. A lista végén Görögország található, ahol csupán a lakosok 3 százaléka él ezzel a lehetőséggel.

A szakemberek szerint a VoIP rohamos elterjedése szorosan kapcsolódik a szélessávú internethozzáférések számának folyamatos növekedéséhez. Ezenkívül a programok is egyszerűbbek lettek és ma már az internetes telefonálás megvalósítható a számítógép bekapcsolása nélkül, külön készülékek segítségével is. (A megoldás részleteit nem árulom el, de ha feliratkozol ingyenes hírlevelemre  további hasznos dolgokat megtudhasz az IP telefoniáról.)

"Egyre több felhasználó bonyolít internetes telefonbeszélgetéseket, elsősorban amiatt, hogy pénzt takarítsanak meg. A VoIP már nem csak a technikai újdonságok iránt fogékony fiatalokat érdekli, hanem a szélesebb felhasználói rétegeket is. Azonban azt tanácsolom, hogy mindenki vizsgálja meg: megéri-e számára az átállás vagy sem" - közölte Prof. Dr. August-Wilhelm Scheer, a BITKOM szakmai szervezet elnöke. Németországban tavaly már az emberek 13 százaléka, vagyis minden nyolcadik állampolgár VoIP szolgáltatást használt. Ez kereken 30 százalékos növekedést jelent a 2006-os esztendő adataihoz képest.

Forrás: http://www.sg.hu/cikkek/59565

Viktor jegyzetei:
Magam is meglepődtem, hogy Magyarország ilyen jól áll, hogy két szomszédos államot Ausztriát és Szlovákiát is megelőzi. Reméljük nem vezetik be az internetadót mely visszavetné a VOIP terjedését is.

Szekeres Viktor
Ingyen letölthető e-book:
"Kirúgtam a szolgátatóm, fele se lett a számlám"


Korábban:Cimkék: piac, bitkom, eurostat, voip
8 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!

Legyél blogger!

Te is szeretnél az FN hivatalos bloggere lenni?
Jelentkezz itt »

Blogleírás

A világ egy hazai infokommunikációs tanácsadó szemével. Piaci trendek, jótanácsok vállalkozások és közintézmények számára, a szektort érintő hírek események elemzése.

Hirdetés

Keresés

Blogértesítő - Tárcsahang

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről