FN Blog / Tárcsahang / Egységben az erő: itt a közös mobilos telefonk...
Nyomtatás Betűméret

Egységben az erő: itt a közös mobilos telefonkönyv

2008-06-25 16:00:00
Az időrabló „el tudnád küldeni SMS-ben Kovács úr számát” módszert válthatja fel a mobiltelefonról is használható cégek számára fejlesztett közös telefonkönyv. Segítéségével akár több ezres ügyféladatbázisunkban számítógép nélkül kereshetünk és hívhatunk akkor is, ha az irodán kívül vagyunk és csak a mobil van kéznél.

Telefonkönyv: hogyan tudnánk élni nélküle?

A felhasználók egy jelentős része azért is ragaszkodik mobiltelefonjához, mert túl azon, hogy mindig kéznél van, de még a telefonszámokat sem kell fejben tartaniuk, hisz ezt megteszi helyettünk a készülék. Ha elveszítjük mobilunkat – és a számok sehová máshová nem voltak felírva – az komoly veszteséget jelenthet, különösen olyan vállalkozók számára, akik üzleteik jelentős részét kapcsolataikon keresztül szerzik. A saját telefonkönyv további hátránya, hogy az abban tárolt telefonszámok központilag nem frissíthetőek, mert a vállalati mobilkészülékek nem csatlakoznak semmilyen céges központi egységre. (További információkat kaphatsz, ha feliratkozol ingyenes hírlevelemre.)

Mobilról is működő közös telefonkönyv: a gyorsaság titka
„Nem egy olyan ügyfelem van, akit csak délután hát után tudok csak elérni és ha előre nem volt elmentve a száma a GSM telefonban kizárt dolog, hogy elérjem. Nagyobb gond volt, hogy ilyenkor már senki sincs az irodában akitől meg tudtam volna kérdezni a számot.” – kezdi Sándor Zoltán a Gloster telekom műszaki vezetője, amikor arról kérdezem melyek voltak közös céges mobilos telefonkönyv kifejlesztésének kiváltó okai. Azok a cégek, akik IP telefonközpontra váltanak, nem csak asztali IP telefonjukról kereshetnek az ügyfelek nevei alapján, de ugyan ezt a funkciót céges mobiljukról is elérhetik.

Hogyan működik a közös mobilos telefonkönyv?
A közös céges mobilos telefonkönyv lényege, hogy az összes ügyfél összes telefonszámai egy központi adatbázisban táruljuk (mely persze összeköthető a már meglévő céges ügyfél-adatbázissal, de akát az Outlook címjegyzékével) amihez egy egyszerű – mobilról is gyorsan működő - webes felület is jár. Ha egy számot akarunk megtudni nincs más dolgunk, mint (a megoldás telepítésekor a kedvencek közé elmentett weboldalt megnyitni és) mobilunkon rákeresni a hívni kívánt névre. A kapott kontaktok közül bármelyiket egy gombnyomással felhívhatjuk. A szolgáltatás eléréséhez vagy 3G-s internet vagy Wifi elérés szükséges, illetve NOKIA márkájú mobil. (A megoldás részleteit nem árulom el, de ha feliratkozol ingyenes hírlevelemre  további hasznos dolgokat megtudhatsz az IP telefoniáról.)


A felület szándékosan ennyire egyszerű: ezért gyors mobilról

Sok cégen belüli hívást válthat ki
A megoldás egyik legnagyobb előnye, hogy emberi munkát takarít meg. Megszüntethető a „hívd már fel nekem és mond meg neki, hogy” és a „diktáld már le a számát” típusú időrabló és a valódi munkáról a figyelmet elvonó cégen belüli hívások. Az adatokat könnyű karbantartani: például egy számváltozás vagy egy újabb telefonszám azonnal a rendszert használó összes mobilon egységesen látszik. „Természetesen a mobilkészülék saját telefonkönyve továbbra is használatban marad, de leginkább a privát telefonszámok tárolására.” – zárja beszélgetésünket Sándor Zoltán. A közös mobilról is elérhető telefonkönyv nyilván nem vevő szerző csodaszer, de tény, ami tény: gördülékenyebbé teszi az ügyfélkapcsolatot a házon kívül lévő kollégák számára.


Szekeres Viktor
Ingyen letölthető e-book:
"Kirúgtam a szolgátatóm, fele se lett a számlám"


Korábban:


Cimkék: , voip, IP központ, mobil, telefonköny
8 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!

Legyél blogger!

Te is szeretnél az FN hivatalos bloggere lenni?
Jelentkezz itt »

Blogleírás

A világ egy hazai infokommunikációs tanácsadó szemével. Piaci trendek, jótanácsok vállalkozások és közintézmények számára, a szektort érintő hírek események elemzése.

Hirdetés

Keresés

Blogértesítő - Tárcsahang

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről