FN Blog / Tárcsahang / Így élj túl notebook nélkül külföldön!
Nyomtatás Betűméret

Így élj túl notebook nélkül külföldön!

2008-09-11 09:00:13
Praktikus tótanácsok azoknak, akik külföldről hordozható számítógépük nélkül szeretnék ingyen tartani a kapcsolatot itthoni irodájukkal, családjukkal.

A legfontosabb: Wlan képes mobil

Vezeték nélküli internetezésre képtelen mobil nélkül jobb, ha neki se vágunk egy ilyen kalandnak. Wlan képes mobilok már az összes hazai mobilszolgáltatónál kaphatóak, én egy Nokia E51-est használtam görög nyaralásom alatt és néhány lefagyást leszámítva remekül bevált. Áruk változó, két éves hűséggel már 30-50 ezerért hozzá lehet jutni egy ilyen készülékéhez.


Bárhol is járunk külföldön, mindig próbáljunk meg Wlan képes mobilunkkal helyi Hot-Spot-ra feljelentkezni, ami ingyenes internetet biztosít számunkra.

Kerüljük az adat roaming használatát, mert mobilszolgáltatónk borsosan kiszámlázza az átvitt kilobájtokat.

Fring: csetelésre és Skype-olásara
A Fring egy nagyon okos kifejezetten (több fajta) mobilra írt szoftver melynek a lényege, MSN és Skype szolgáltatásait egy gombnyomással elérhetővé teszi készülékünkről. Ha elindítjuk a kis alkalmazást, az azonnal felcsatlakozik az internetre és bejelentkezik Skpye illetve MSN fiókunkba. Pont úgy, mint az asztali gépünk előtt ülve csetelhetünk, hívásokat indíthatunk, sőt akár fogadhatunk is. A csetelés mobilról persze meg sem közelíti a hagyományos csetelés sebességét (billentyűzet nélkül sokkal lassabb), de Skype hívások minősége jó sávszélességnél egészen élvezhető.Fring: MSN Google Talk, és Skype egy mobilos szoftverben

Gmail Mobile: levelezés egyszerűen és gyorsan

Céges leveleinkhez a legegyszerűbben a Google ingyenes mobiltelefonra írott alkalmazását a Gmail Mobile-t használva férhetünk hozzá. Egy gombnyomás a mobilon, csatlakozás a helyi ingyenes WIFI-re (ha van) és már olvashatjuk a leveleinket. Ha nem a Google volna email szolgáltatónk az sem különösebb probléma: leveleinket átirányíthatjuk gmail-os fiókunkba, sőt beállíthatjuk, hogy ha gmail-ből küldünk levelet, az úgy tűnjön, mintha céges email címünkről küldtük volna. Én már évek óta így használom, és nagyon sokszor nagyon jól jött hogy a teljes levelezésemben a mobilomról tudtam keresni.

Gmail Mobile: levelek gyorsan és kereshető formátumban

Vezetékes és mobil hívások: akcióban IP telefonközpont
Jól jön a Wlan képes mobilkészülék akkor is, amikor magyar vezetékes és mobil számokat akarunk hívni külföldről roaming díj nélkül. A lényege, hogy a hívásaink külföldi szakaszát az (ingyenes WIFI) interneten keresztül bonyolítjuk, és csak a magyar szakasz díját fizetjük a szolgáltatónak. Ha IP telefonközpontot használunk, akkor oda bekeletkezve a belsős céges mellékszámot is kapunk

Minden barátom - ismerősöm el volt hűlve, amikor így felhívtam őket és első kérdésük volt: te már hazajöttél? A megoldás kétségtelen hátránya, hogy a kapcsolási idő még viszonylag hosszú akár 30 másodperc is lehet és a hangminősége sem kristálytiszta. (További információkat kaphatsz, ha feliratkozol ingyenes hírlevelemre.)

Wlan képes mobillal Fring, Gmail Mobile szoftverekkel felfegyverkezve „túlélhető” egy notebook nélküli külföldi kiruccanás úgy, hogy nem vágjuk el magunkat a világtól, sőt még hazai díjakért is telefonálhatunk, ráadásul a céges belsős mellékünk is hívható marad!

Ne mulaszd el a a folytatást, kattints ide kérd az ingyenes email-es bogértesítőt!

Szekeres Viktor
Ingyen letölthető e-book:
"Kirúgtam a szolgátatóm, fele se lett a számlám"


Korábban:


Cimkék: voip, frinmg, google mobile, sip, IP központ,
6 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

1. Benyuska Richard 2008-10-15 11:52:00
Igen, tényleg remekül lehet külföldön telefonálni és a Fring sem kell hozzá : www.nokia.hu/voip />

Szóljon hozzá!

Legyél blogger!

Te is szeretnél az FN hivatalos bloggere lenni?
Jelentkezz itt »

Blogleírás

A világ egy hazai infokommunikációs tanácsadó szemével. Piaci trendek, jótanácsok vállalkozások és közintézmények számára, a szektort érintő hírek események elemzése.

Hirdetés

Keresés

Blogértesítő - Tárcsahang

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről