FN Blog / Tárcsahang / Hogyan segíti a globális válság a VOIP rendsz...
Nyomtatás Betűméret

Hogyan segíti a globális válság a VOIP rendszerek terjedését?

2008-10-10 15:00:20
„Szinte biztosra vesszük, hogy a globális válság a magyar cégeket is érinteni fogja, de nem olyan mértékben mint külföldön” – hangzik az általános vélekedés a szakértők szájából amikor a sajtó azt akarja megtudni tőlük: mi lesz velünk? De hogyan kapcsolódik az a telkó iparhoz és ott milyen változásokra számítunk?

Gyorsan az elején szögezzünk le: telefonszolgáltatót akkor váltanak a cégek amikor már drágának találják a régit (a minőségi problémákról most nem beszélve) ellenben céges telefonrendszert az elmúlt időszakban csak akkor cseréltek egy cég ha jól ment a szekerük. Tehát a hagyományos ISDN telefonközpontot kínáló cégek újabb nehézséggel néznek szembe: előreláthatólag piacuk újabb csökkenése várható.

Ázsiai bróker - hagyományos telefon

VOIP volna a kiút?
Ellenben az új IP alapú technológiát választó egy optimistább hozzáállás szerint akár új technikával akár nyerhetnek is lomha versenytársaikhoz képest. A „beszéljünk kevés pénzért, legyünk még hatékonyabbak” törekvés soha ilyen erős nem volt. A kulcskérdés tehát az, hogy van e olyan legény a gáton aki az eddiginél olcsóbbat és sokkal hatékonyabbat tud kínálni  – ráadásul úgy, hogy a cégeknek mindezt ne kelljen egyszerre kifizetni! Milyen megoldásokra gondolok itt?

 • webkonferencia – azaz egy on-line prezentáció mindenki a PC-je előtt ülve nézheti végig prezentációdat. Nem részletezem túl, készül róla külön bejegyzés sőt egy rövid időn belül saját webkonferenciával is jelentkezem. (További információkat kaphatsz, ha feliratkozol ingyenes hírlevelemre.)

  Miért jó? Üzemanyag költséget, terembérletet és nem kevés időt spórol irodájából / otthonából tudja végighallgatni azt amiért eddig utazni kellet.

  Kipróbálnád? Webex

 •  Mobiltelefonról indított VoIP hívások (mVOIP) – egy kis mobil kliens szoftver segítségével nem maroktelefonunkról is indíthatunk hyper olcsó (4-5 Ft / perc EU-s országokba) hívásokat helyi WI-FI hálózaton keresztül. A megoldás külön előnye, hogy nem a csak a céges, de bármilyen WI-FI-n működik! (Kis titok: jövő héten teszteljük!)

  Miért jó? A távközlési kiadások egyre nagyobb részét kitevő mobilszámlát lehet „megzabolázni vele” azzal, hogy olcsóbb VOIP-os irányba küldjük a hívásokat. (További információkat kaphatsz, ha feliratkozol ingyenes hírlevelemre.)

  Kipróbálnád? Fring, Gizmo5

 • Email / sms küldés nem fogadott hívás esetén- – ha valakit hívtunk de nem értük el a rendszer egy e-mailt küld számára és nekünk is email-t küld, ha minket nem ért el valaki.

  Miért jó? Nagymértékben felgyorsítja az új ügyfelekkel a kommunikációt! Ha a hívott fél egy írásos értesítőt kap arról, hogy mikor ki kereste sokkal nagyobb az esély hogy visszahív mintha csak a hívószámunk látszódik a mobilján. (Nálunk már egy és tényleg hozza az eredményeket, további információkat kaphatsz, ha feliratkozol ingyenes hírlevelemre.)

Persze ezek csak (ez szívemnek igenkedves) kiragadott példák, nyilván minden vállalkozás más és más azaz más és más telefonközpont szolgáltatás segítene felpörgetni a céget. De azok cégek akik a fenti szolgáltatások közül csak néhány bevezetnek a cégükben már tettek legalább egy  kicsit annak érdekében, hogy versenyképesek maradjanak ezekben a nehéznek tűnő időkben is.

Ne mulaszd el a a folytatást, kattints ide és kérd az ingyenes email-es bogértesítőt!

Szekeres Viktor
Ingyen letölthető e-book:
"Kirúgtam a szolgátatóm, fele se lett a számlám"Korábban:Cimkék: webonferencia, telefonkönyv, email, világálság, válság, voip
5 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!

Legyél blogger!

Te is szeretnél az FN hivatalos bloggere lenni?
Jelentkezz itt »

Blogleírás

A világ egy hazai infokommunikációs tanácsadó szemével. Piaci trendek, jótanácsok vállalkozások és közintézmények számára, a szektort érintő hírek események elemzése.

Hirdetés

Keresés

Blogértesítő - Tárcsahang

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről