FN Blog / Tárcsahang / Beépített ingyenes videotelefont kínál a Gmail
Nyomtatás Betűméret

Beépített ingyenes videotelefont kínál a Gmail

2008-11-12 10:00:41
Külön szoftver telepítése nélkül mától nem csak levelezésre, de ingyenes hang és videó beszélgetésekre is használhatjuk Gmail-es fiókunkat. Retteghet a Skpye és a fiatalok körében rendkívül népszerű MSN!

A megoldás lényege, hogy azokkal a kontakt listánkon lévő személyekkel, akikkel eddig csak csetelni tudtunk - mától egy böngészőbe épülő kis alkalmazás un. plugin segítségével - akár ingyen telefonálhatunk vagy akár videó telefonálhatunk is. Korábban erre csak a Google Gtalk nevű alkalmazása volt képes (bár videotelefonálni az sem tudott) mely nem igazán tudta megverni a versenybe sokkal hamarabb beszálló Skpye-ot.

Miért lesz hamar népszerű?
A keresőóriás várhatóan - mint már oly sokszor - ismét egyszerűségével fogja meghódítani a felhasználókat: semmit mást nem tenni mint levelezőnkben barátunkra ismerősünk nevére kattintani a bal oldali csevegés ablakban, kiválasztani, hogy hang vagy videó kapcsolatot szeretnénk a többit elintézni a levelező kliens - persze csak ha már működik a Google ingyen letölthető videochat pluginja. (További információkat kaphatsz, ha feliratkozol ingyenes hírlevelemre.)

Hátrányok, gyengeségek
A dolog kétségtelen hátránya, hogy csak Google Acounttal (magyarul Google számlával) rendelkezők között működik, és csak egymás lehet hívni azaz például vezetékes és mobil számok nem hívhatóak.Teszteredmények
A tesztek során a kép és hangminőséget használható színvonalúnak tartottunk, igaz vezeték nélküli internetet nem igazán "szerette", de működött azon is. A böngészőbe szükséges plugin gond nélkül települt, igaz a utána újra kellet indítani - de legalább nem a teljes operációs rendszert. A plugin telepítése után a Gmail egyből a felajánlja, hogy beállítsuk majd teszteljük a webkameránkat a mikrofont és a hangszórókat. Jó hír, hogy beállítások viszonylag egyszerűek használatához nem kell számítógép gurunak lenni. (További információkat kaphatsz, ha feliratkozol ingyenes hírlevelemre.)

Böngészőbe integrált megoldások felé megy a világ
A Google legújabb szolgáltatása valószínűleg sok ember életét tesz majd könnyebbé és egyszerűbbé ugyanis egyre inkább a böngészőbe integrált megoldások irányába megy a világ. Azaz az felhasználók nem akarnak sokféle szoftver futtatni számítógépükön ami csak lassítja azt, - különösen a mobilitásra kihegyezett gyenge teljesítményű netbook felhasználók nem - hanem sokkal inkább olyan megoldások felé nyitnak amit egyetlen böngésző ablakból el lehet érni. A Gmail-hoz ingyenesen adott hang és videotelefon megoldás pedig pont ilyen.

Ne mulaszd el a a folytatást, kattints ide kérd az ingyenes email-es bogértesítőt!


Szekeres Viktor
Ingyen letölthető e-book:
"Kirúgtam a szolgátatóm, fele se lett a számlám"


WEBKONFERENCIA: Hogyan éljük túl a globális válságot?
Költségmegtakarítás és hatékonyságnövelés IP telefónia segítségével
2008.11.13 (csütörtök) 10:30
Ingyenes meghívót email-ben lehet kérni: info@gloster.hu

Korábban:

Így élj túl notebook nélkül külföldön

Cimkék: google, videchat, chat, voip
19 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

1. asztazsu 2008-11-23 08:13:42
Hát igen! Rohamosan fejlődik a világ.Ez az élet rendje!De ez csak jó!Nem? :)

Szóljon hozzá!

Legyél blogger!

Te is szeretnél az FN hivatalos bloggere lenni?
Jelentkezz itt »

Blogleírás

A világ egy hazai infokommunikációs tanácsadó szemével. Piaci trendek, jótanácsok vállalkozások és közintézmények számára, a szektort érintő hírek események elemzése.

Hirdetés

Keresés

Blogértesítő - Tárcsahang

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről