FN Blog / Tárcsahang / Jön a Google mobiltelefon?
Nyomtatás Betűméret

Jön a Google mobiltelefon?

2007-03-07 15:44:30
Híresztelések szerint a keresőórás saját VOIP-os mobiltelefon piacrádobásán dolgozik!

A Zdnet portálon (is) felröppent a pletyka miszerint a már közel 100 Google alkalmazott dolgozik az új GooglePhone kifejlesztésén. Úgy tűnik, hogy a piacvezető kereső is szemet vetett az évről évre több mint 50%-al növekvő internet-telefon piacra.

Bebizonyosodott a szakértők jóslata mely a GoogleTalk (a Google Skype és MSN szerű azonnali üzenetküldő és ingyen telefonáló program) csak az első lépés volt az amerikai cég életében, hogy betörjön a VOIP piacra. A tarifákról, a készülék

Google Talk

Google Talk: a jövő mobilja?

várható áráról, és szolgálásairól még semmi konkrétum nem látott napvilágot, de a híresztelések egy un. un. „black berry” típusú készüléket készült a piacra dobni, melyen a Wi-fin (vezeték nélküli internet) keresztül VOIP hívásokat lehetne kezdeményezni. A lépés egyébként jól egybevág azzal tavaly augusztusi hírrel mely arról szólt, keresőcég saját 1 Mbit/sec-os vezeték nélküli internettel tervezi befedni egész San Franciscót!

A Zdnet szavazásra bocsátotta a kérdést, melyben a voksolók több mint egyharmada gondolta úgy, hogy valószínűleg a GooleTalk szolgáltatásai elérhetőek lesznek GooglePhone-ban is.

Érdeklődéssel várjuk az eredményt!

 


Cimkék: google, wifi, ingyen-telefon
3 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!

Legyél blogger!

Te is szeretnél az FN hivatalos bloggere lenni?
Jelentkezz itt »

Blogleírás

A világ egy hazai infokommunikációs tanácsadó szemével. Piaci trendek, jótanácsok vállalkozások és közintézmények számára, a szektort érintő hírek események elemzése.

Hirdetés

Keresés

Blogértesítő - Tárcsahang

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről