FN Blog / Tárcsahang / Mit hoz a nekünk a negyedik mobilszolgáltató?
Nyomtatás Betűméret

Mit hoz a nekünk a negyedik mobilszolgáltató?

2009-01-14 09:50:19
10 Ft körüli percdíjak, korlátlan mobil internet havi egy-két ezerért, 5-6 újabb márka a piacon - ezt várjuk az ú,j negyedik mobilszolgáltatótól a több 12 millió SIM kártya országában!

Az új mobilszolgáltató, egy merőben új üzleti modellel felrázhatja a három nagy multi által uralt GSM piacot. Ha a nyertes cég vélhetően nagykereskedelmi árakat is kialakít ami lehetővé teszi  új  sok előfizetővel rendelkező, de mobil licenccel nem rendelkező internet és kábeltévés cégek belépését a mobil piacra.

Az ADSL piac lehet a jó példa
A dolog az ADSL piachoz hasonlóan fog működni. Azon a piacon ugyanis  ma már szinte bármelyik kis cég odamehet egy nagy szolgáltatóhoz azzal, hogy saját márkás szolgáltatást kíván indítani. A nagy szolgáltató adja az infrastruktúrát, a műszaki hátteret - a kis viszontszolgálató dolga a marketing, az ügyfélszerzés no és az ügyfélszolgálat. Az elérhető haszon nem túl nagy, de befektetés is minimális, ellenben más meglévő szolgáltatásokkal, termékekkel (Pl. VOIP telefon) kombinálva simán megérheti. (További információkat kaphatsz, ha feliratkozol ingyenes hírlevelemre.)

A cél 20 millió SIM kártya
Az is elég valószínű, hogy először a nagy (50 ezer ügyfél feletti) lakossági internet és kábeltévé szolgáltatók lesznek az új negyedik mobil szolgáltató viszontszolgáltatói. Ők ugyanis elég ügyféllel, és tőkével rendelkeznek egy ütős reklámkampányhoz, egy olyan akcióhoz melyben már meglévő szolgáltatásokkal / termékekkel kapcsolják össze az új mobilszolgáltatást. Ezeknek a cégeknek már egy számlalevélbe csatolt szórólap is ezerszám hozhatja az új mobil előfizetőket. Beszállhat az Interware, a UPC, a Digi (ha nem nyerne), de már kínál ilyesmit a (a Pannonon keresztül) az Enternet.

Az előfizetőknek várhatóan lesz egy SIM kártyája beszélgetésre, egy mobil internetezni, és ha az un. gép-gép (M2M) közötti kapcsolatban is erőre kap a GSM, akkor hamarosan (2013-14)  20 millió SIM kártyát használunk majd egy kevesebb mint tízmilliós lakosságú országban. (További információkat kaphatsz, ha feliratkozol ingyenes hírlevelemre.)

0610 vagy 0650?
Az új negyedik GSM operátort segíti az a tény, hogy már elérhető a mobil számhordozás - azaz 0620, 30 de akár 70-es számunkat probléma nélkül áthordozhatjuk új szolgáltatónkhoz ha épp ott kaptunk egy kedvező ajánlatot - no és persze lejárt a hűségnyilatkozatunk. Aki a Vodafone indulásakor aki piros SIM kártyát akart a mobiljába még kénytelen volt egy 70-es szám beszerzésére, ma már ez is megúszható.

Az új mobilos körzetszám előreláthatólag a 0610 vagy a 0650 lesz az NHH egyenlőre "pihenteti" a széléskörben mobil körzetszámként ismert 0660-as előhívót. A 0620, (Pannon), 30 (T-mobile), 40 (kék szám), 60 (régi Westel), 70 (Vodafone), 80 (zöld szám), 90 (emeltdíjas) ugyanis foglaltak. (További információkat kaphatsz, ha feliratkozol ingyenes hírlevelemre.)

Mi lelkesen várjuk az új szolgáltató piaca lépését és ha fejlemény itt a blogon megírjuk! 

Ne mulaszd el a a folytatást, kattints ide kérd az ingyenes email-es bogértesítőt!


Szekeres Viktor
Ajándék információs CD a Tárcsahang blog olvasóinak
"Az IP telefónia bevezetése a gyakorlatban"


Korábban:Cimkék: , intenret, voip, új mobil
34 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

6. kovács lászló 2009-01-18 14:05:34
Az ugynevezett kapitalimus egy nagyranött piramisjáték az államok csendes gyenge asszitállásával,beleegyezével,mindenféle vitulális papírok forgalmazása.A kisember meg néz ki a fejéböl... A kapitalimus már igy müködik.. Jobbat szebbet kellene kitalálnunk az unokáink az emberiség érdekében.(2-3 mobil tel városi ter.járók ,minden gázos) Hogy mi lesz itt...? Nem szivesen látnám !
.
5. mobil 2009-01-17 22:05:14
Szerintem izgalmas és várakozással teli ez a pillanat, mikor megérkezik!
Minden inormációt kérnénk vele kapcsolatban közölni!
4. Peti 2009-01-17 14:24:36
Nem csak az árakat törik le,hanem várhatóan a szolgáltatás szinvonala is magasabb lesz. Mert pl. amit a Pannon megenged magának, ahogy leszarja az ügyfeleit, az vicc. Csak nevetni nem lehet rajta!!!!
3. Dénes Béláné 2009-01-15 20:20:53
Jelenleg a DIGI-TV-től kapom a TV adásokat, de mivel a IX. kerület egyik kiemelt utcájában lakom, sajnos DIGI Internet nincs, szerezzek a házban ügyfeleket....választ kaptam, EXTERNET így, de a vonalas telefont, mint Internet feltétel: T-COM, Tehát 3 CÉG ügyfele vagyok, semmi közöm a VI. kerülethez, annak a körzeti adását látom, 3 Céget fizetek, ami ugye luxus..., Bizonyára olcsóbb lenne 1-2 céget eltartani..., adózott fizetésemből...
2. Dénes Béláné 2009-01-15 20:13:53
Csakhogy végre nem leszünk kiszolgáltatva a T-COM-nak, ha 1 év lejár dupla összegért kapom az Internetet, mint aki most kezdi. Ha 3 hónapig nem fizetek elő internetre, akkor kezdő vagyok. Hogy elvesztem ismerőseimet? Kapcsolataimat? Hogy ez zsarolás?
Igen, ez az.
1. Kerezsán László 2009-01-15 18:28:38
Éppen ideje, hogy letörjék a jelenlegi szolgál
tatók árait. Kerezsán László

Szóljon hozzá!

Legyél blogger!

Te is szeretnél az FN hivatalos bloggere lenni?
Jelentkezz itt »

Blogleírás

A világ egy hazai infokommunikációs tanácsadó szemével. Piaci trendek, jótanácsok vállalkozások és közintézmények számára, a szektort érintő hírek események elemzése.

Hirdetés

Keresés

Blogértesítő - Tárcsahang

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről