FN Blog / Tárcsahang / Saját, ingyen hívható tudakozót nyitok!
Nyomtatás Betűméret

Saját, ingyen hívható tudakozót nyitok!

2009-04-24 10:30:02
Hihetetlen, olykor meghökkentő dolgokat is rábíznak egy kiszervezett telefonos ügyfélszolgálatra - kezdi beszélgetésünket Czabafy Bence aki több mint 10 éve vezeti hazánk első teletitkárnő szolgálatát. A budapesti útfelújításoktól kezdve, a különleges testfestékeken keresztül egészen a bográcsban főzött különleges vaddisznó pörkölt receptjéig adnak információkat operátoraink - természetesen a mindig a megbízó nevében úgy, hogy a hívó semmit nem vesz észre a "trükkből". A dolog olyan mint egy privát tudakozó szolgáltatás: a kezelők bármiről képesek információt adni amire felkészítettük őket.

Infóvonal üzemeltetése nyugaton már minden termékhez, rendezvényhez, akcióhoz, nyereményjátékhoz, vagy tömegeket érintő közösségi eseményekhez már szinte "kötelezőnek" mondható. Ugyanis sokkal jobban hiszünk az előhangú telefonos ügyfélszolgálatnak, mit bármilyen szórólapnak, weboldalnak plakátnak. Nem véletlen, hogy a bizalmatlanok, gyanakvók meggyőzésének és a hangadó nehéz, reklamálós ügyfelek lenyugtatásának egyik évek óta biztosan bevált módszere az infóvonal. 

"A betelefonálóknak átadandó információt a megbízók általában előre leadhatják írásban, de például van olyan utazási iroda ügyfelünk akinek egyszerűen a honlapját használjuk, amikor a hívók arról érdeklődnek, hogy van e még hely álmaik görög szállodájában" - teszi hozzá Czabafy Bence.

Hogyan működik a teletitkárnő szolgálat?
A teletitkárnő szolgálat egy virtuális csak telefonon elérhető szolgáltatás. Gyakorlatilag egy olyan budapesti hétjegyű telefonszámot, (de rendelhető ingyen hívható 0680-as szám is) kapunk melyen egy kedves női hang akár a nap 24 órájában hétvégén és ünnepnapokon is mindig a megbízó nevében veszi fel a telefont. Ha ide irányítjuk a cég vezetékes és mobiltelefonjait, hogy betelefonálóink hívásait a  megszokott számokon irodánk helyett egy külsős kifejezetten a megbízó igényei szerint felkészített teletitkárnők fogadják. Ügyfeleink, érdeklődőink a teletitkárnőnél üzenetet hagyhatnak, információkat kérhetnek, megrendeléseket adhatnak le, hibát jelenthetnek be stb. Minden üzenetről a megbízó email-ben és/vagy SMS-ben legfeljebb 15 percen belül értesül. A teletitkárnő szolgáltatás 2 hétig ingyen kipróbálható bárki számára!

Kinek kell infóvonal?
Czabafy Bence szerint a cégek, intézmények két okból üzemeltetnek infóvonalat: egyrészt mert az emberek egy jelentős része igényli a "telefonos segítséget", másrészt ez az egyik leggyorsabb módja az információ átadásának. Képzeljük csak el meddig tart mire kinyomtatunk egy szórólapot, vagy egy honlapot terveztetünk, szemben azzal, hogy egy mennyivel egyszerűbb egy erre felkészített teletitkárnővel közölni az éppen aktuális akciót, vagy bármi más fontosat melyet minden hívónak el kell mondania.

Kis cégek számára fejlesztve
Sokan kisvállalkozás vezetője azt gondolja, hogy neki sose lesz infóvonala mert túl drága a fenntartása. "A valóság ennek épp az ellenkezője" - világosít fel Czabafy Bence,  a titkárnők bérének költsége több megbízó között oszlik el, így az egy megbízóra eső jóval díj kevesebb mintha saját maga alkalmazna egy telefonos kisasszonyt. Egy havi szolgáltatási díj még akkor sem haladja meg a saját titkárnő bérének a harmadát ha a megbízó igényei szerint kiképzett teletitkárnők a nap 24 órájában hétvégén és ünnepnapokon is fogadják a hívásokat. A napközbeni szolgáltatás (hétköznap 8-20 óráig) díja pedig nagyjából egy ízletes két személyes vacsora ára - ami egy kis cég számára megfizethető.

A teletitkárnő szolgáltatás 2 hétig ingyen kipróbálható bárki számára!


Szekeres Viktor
Ajándék információs CD a Tárcsahang blog olvasóinak
"Az IP telefónia bevezetése a gyakorlatban"


Korábban:


Cimkék: ügyfélszolgálat, teletitkárnő
13 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!

Legyél blogger!

Te is szeretnél az FN hivatalos bloggere lenni?
Jelentkezz itt »

Blogleírás

A világ egy hazai infokommunikációs tanácsadó szemével. Piaci trendek, jótanácsok vállalkozások és közintézmények számára, a szektort érintő hírek események elemzése.

Hirdetés

Keresés

Blogértesítő - Tárcsahang

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről